PROIZVODI / ELEKTRIFIKACIJA CRKVENIH ZVONA

Dugogodišnjim radom i stalnim usavršavanjem izradili smo vlastiti sistem za zvonjenje, po načelu najprimjenjenije tehnike zvonjenja crkvenih zvona te tako razvili vrlo efikasan, pouzdan i kompletan sistem koji je dugotrajan i kvalitetan proizvod.

Koristimo standardne asihrone elektromotore (motori "Končar") na koje ugrađujemo lančanike i mehaničke komande vlastite proizvodnje.

U razdjelne ormare ugrađujemo sklopnike i relejnu tehniku poznatih europskih proizvođača s visokom pouzdanošću i dugotrajnošću tih proizvoda.

Ugrađujemo kočnice za zaustavljanje zvona koju montažer (serviser) programira tako da se zvono zaustavlja u trenutku kad je zvono u smanjenom njihanju, odnosno - izjednačuje se trenutak zaustavljanja, ako je više zvona. Zaustavljanje (kočenje) zvona je vrlo efikasno i vrlo mirno.

Sistem zvonjenja troši malo električne energije, malih je veličina, ujednačeno zvoni, vrlo je pogodan za ugradnju u zvonike i na preslice crkve, jednostavno se montira, a moguće ga je montirati i na postojeće drvene ili željezne konstrukcije.

Sistem zvonjenja prilagođavamo kako bi riješili brojne probleme zvonjenja na raznim crkvama.

Izradili smo na 930 crkava elektrifikacije jednog, dva ili više zvona, težine zvona od 35 do 5.800 kg.

Izrađujemo elektromagnetske batove za otkucavanje sati, slavljenje i za brecanje (mrtvo).

Razvili smo dva osnovna modela elektromagnetskih batova, jedan model je na izvlačenje ("G" bat), a drugi model ima ruku za udaranje sa strane uređaja ("T" bat). Kod oba modela veličinu i snagu udarca prilagođavamo veličini zvona.

Također smo razvili gumeni prihvat elektromagnetskog bata kako bi dobili što čistiji zvuk zvona i smanjili udarce i buku na konstrukciju zvona ili preslicu.

U novije vrijeme vodeći računa o zahtjevima naručitelja i prateći svjetske tehnologije, počeli smo elektrificirati zvona s linearnim elektromotorima
(motori su europskog proizvođača).

 


  | NASLOVNA | PROIZVODI | REFERENCE | SERVISI | KONTAKT |